از سال ۸۶ تا ۹۵ مصرف شیر به ازای هر خانوار، به میزان ۴۱,۷ درصد کاهش یافته و در مجموع سهم فراورده‌های لبنی در هزینه خانوارها افت کرده است.

در سال گذشته طبق آمارهای منتشر شده توسط بانک مرکزی، حدود ۹ میلیون تومان، متوسط هزینه خالص سالانه یک خانوار برای خوراکی‌ها و آشامیدنی‌ها بوده است. به عبارتی ۲۳,۵ درصد از مجموع هزینه‌ها در یک خانواده به این گروه اختصاص پیدا می‌کند. در این میان سهم شیر و فراورده‌های آن به علاوه انواع تخم پرندگان، یک میلیون و ۴۳ هزار تومان یعنی ۲.۶ درصد از کل هزینه ناخالص را به خود اختصاص داده است. در حالی که این عدد برای سال ۹۴ به میزان ۲.۸ درصد برآورد می‌شود.

 

در جداول منتشر شده، سهم شیر برای سال ۹۴ در متوسط هزینه ناخالص هر خانوار ایرانی، ۰,۷ درصد و در سال ۹۵ با یک‌دهم واحد کاهش، ۰.۶ درصد بوده است. همینطور در ارتباط با فراورده‌های شیر، کاهش یک دهم درصدی از ۱.۶ به ۱.۵ درصد دیده می‌شود. این در حالی است که نسبت هزینه مربوط به روغن‌های نباتی (۰.۵ درصد)، چربی‌های حیوانی (۰.۱ درصد) و انواع کره (۰.۲ درصد) در دو سال گذشته هیچ تغییری نداشته است. همچنین هزینه‌کرد خانوارها برای انواع نوشابه، آبمیوه، شربت (۰.۶ درصد) و دخانیات (۰.۳ درصد) در سال ۹۵ به همان نسبت سال ۹۴ باقی مانده است. به عبارتی خانوارها در سال گذشته برای شیر و انواع نوشیدنی‌ها به‌طور مساوی (۰.۶ درصد) هزینه کرده‌اند.

از سال ۸۶ که مصرف شیر در ایران ۲۰۶ کیلوگرم به ازای هر خانوار بود تا سال ۹۵ که این عدد به ۱۲۰ کیلوگرم کاهش یافته، به میزان ۴۱,۷ درصد مصرف این ماده مغذی افت کرده است، اما این نسبت برای سال ۹۵ در مقایسه با سال قبل از آن که میزان مصرف ۱۳۱ کیلوگرم برآورد می‌شود، ۸.۳ درصد رشد منفی داشت. در حالی که مصرف انواع سیگار ایرانی در سال گذشته نسبت به سال ۹۴ حدود ۱۲ درصد و انواع سیگار خارجی ۰.۷۵ درصد افزایش یافته است.

خبرگذاری ایانا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *